Menu
0
Exclusieve Italiaanse Koffiemerken
Gratis verzending boven €90,- NL | €100,- B & D
Spinel ESE Machines
MetaCaffè Since 2011

Rekico Caffè

Bedrijf

Het verhaal van Rekico is er een van een traditie die altijd naar de toekomst heeft gekeken. 

In 1996, na twintig jaar ervaring in het branden van koffie, richtte Alberto Castellari Rekico op om een koffie te produceren van de hoogste kwaliteit over de hele linie: selectie, verwerking, service. De nieuwe branderij is zowel in Italië als in het buitenland toonaangevend geworden, met behoud van de toewijding aan kwaliteit. 

Vandaag de dag levert Rekico aan de HoReCa en de automatenmarkt en een paar jaar geleden opende het bedrijf een nieuwe ultramoderne fabriek die is uitgerust met de meest geavanceerde brandertechnologie. Een voortdurende evolutie die koffie, thee en infusies omarmt, een complete merchandisinglijn en een volledig scala aan diensten, waaronder training, een Master partnerprogramma en consulting. 


Missie: kwaliteit

Rekico brengt uitmuntendheid waar het telt, om van elke koffie een meesterwerk van smaak, evenwicht en aroma te maken.

Een toewijding aan kwaliteit die zijn beste uitdrukking vindt in prestigieuze melanges, geboren uit de vaardigheid van onze proevers en meesterbranders, om een fluweelzachte, zoete en aromatische koffie te creëren.

Welkom bij de geheimen van een perfecte koffie, van selectie tot branden, bereidt u zich voor op een exclusieve reis door de smaak die, van geoogste boon tot proefkop, alle passie, traditie en inspanning omvat die het magische dagelijkse ritueel van een kopje koffie met zich meebrengt.

Verwerking

Alles begint met de selectie.
Na de keuze van de beste bronnen in de producerende landen worden de kwaliteitscontroles binnen de branderij voortgezet. Bijna alle door Rekico geïmporteerde koffie is van de soort Arabica, en in ieder geval worden alle soorten vóór de aankoop in het laboratorium getest en geselecteerd met behulp van optische-elektronische systemen om alle defecte bonen weg te gooien.

Na deze fase is het tijd om te roosteren - die alchemie die zorgt voor smaak en body, volle smaak en een zoet, intens aroma. Bij Rekico wordt het artisanale branden uitgevoerd door meester-branders volgens de "aparte" methode, die de hoogste kwaliteit garandeert door elke koffievariëteit afzonderlijk te branden, waarbij de temperatuur en de tijdsparameters worden aangepast aan de specifieke eisen van de variëteit.

Vervolgens gaan de bonen door een geforceerd luchtkoelsysteem (superieur aan waterkoeling, wat resulteert in een gewichtstoename, verspreiding van het aroma en een mengsel van lagere kwaliteit) dat de vochtopname minimaliseert, het volledige aroma behoudt en de opbrengst verbetert. De volgende fase is het mengen: een kunst die een beroep doet op de expertise, de technische bekwaamheid en de voortdurende studie van de Rekico meesterbrander. Alleen op deze manier kan de koffie een echt superieure persoonlijkheid, kwaliteit en aroma uitdrukken.

Geroosterde koffie is een bederfelijk product: om de aroma- en smaak eigenschappen te behouden, maakt Rekico gebruik van verpakkingsmaterialen met een hoge beschermingsgraad en verpakkingen die voorzien zijn van een eenzijdige ontgassings kleppen die de koffie in een luchtloze atmosfeer houden met alleen zijn eigen natuurlijke aroma's, om zijn unieke smaak volledig te behouden.

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €50
Merken